2 mei etappe 8: Schijndel - IJsselstein (86 km)

2 mei 2025 - IJsselstein, Nederland

Vanochtend wakker geworden in mijn hutje. Vrolijk gekwetter van vogels en een doorbrekend zonnetje door de populieren. Een heerlijk plekje om te ontbijten dat tegen half negen werd gebracht in een goed gevulde mand.

1000017759

1000017760 verse broodjes, ei,

Sap etc. Ook wat fruit en plastic zakjes om lunch te maken. Wat een schat (en veel ervaring). Koffie kon ik zelf zetten dus het is een mooi begin van de laatste fietsdag.

Na de afwas, spullen weer ingepakt en afscheid genomen van Ger & Riek. Ik hoop dat ze nog lang gasten mogen ontvangen.

De route loopt langs de Zuid Willemsvaart, Maxima kanaal langs Den Bosch. Uiteindelijk kom ik bij pontje over de Maas bij Alem. Ik was even verbaasd, maar het is een kwestie van topografie: Maas, Waal en Lek als trio oversteken.

1000017758

Niet heel veel later komt de kerk van Zaltbommel in zicht en de karakteristieke tuibrug. Mooi zicht vanaf de Waaldijk:

1000017757

Na een koffie met appeltaart (grr Bossche Bol was op) neem ik de hangbrug van Zaltbommel, net als de Moerdijk brug, nooit eerder gefietst. Dan door het vlakke Betuwe, tempo zit nog op de benen. Langzaam komen de bekendere plaats namen in zicht, Acquoy, Rumpt, Leerdam. Dan over Diefdijk. Nog even lunchen en dan het laatste stuk over Vianen en tegen 15 uur rol ik IJsselstein binnen.

Fijn om weer thuis te komen na een heerlijke fietstocht van 800 km.

Alle volgers weer bedankt voor jullie reacties. Vanavond weer slapen in eigen bed.

1. Anita:
    2 mei 2025
    Jammer van die Bossche Bol. Was leuk je weer te volgen en welkom thuis!
  2. Ton:
    2 mei 2025
    Mooie tocht moet het geweest zijn als ik jouw reis verslagen heb gelezen. Nu weer wandelen 😀
  3. Arjen Miedema:
    23 juli 2025
    Lekker bezig Ronald, maar je maakt vast meer dan alleen fietsen, eten en slapen.
    Die verhalen worden nog leuker als je details vertelt over de bijzondere mensen die je ontmoet, de eigenaardigheden in het landschap, dat je bv aan het tegelpad kunt zien dat je van de ene naar de andere gemeente gaat en dat er verschil is in onderhoud. Dit allemaal ter illustratie.
    Long time no see, maar soms denk wel eens waar zijn al die gasten gebleven.
    Ik werd zonet getriggerd door een foto die ik tegenkwam waar jij op staat met de analysegroep van AG, Henk de Wit, Louis Smeets, Johan Helms en nog een paar waarvan ik de namen nu even niet binnenkomen.

Enfin
    Zelf schrijf ik ook nogal eens iets en via A.I. laat ik daar aardige podcasts van maken.
    We hebben nog wel contact denk ik en dat moet dan maar even via de mail.

Hartelijke groet, Arjen