10/9 Etappe 24: Saint Palais - Biarritz (85 km, 1235 hm)

10 september 2025 - Biarritz, Frankrijk

Vannacht goed geslapen in het kattenhuis. Overal zit wel een kat naar je te loeren zodra je de logeerkamer uit komt. Na de wasbeurt beneden het ontbijt gegeten in de keuken samen met 2 andere gasten op de motor. Vooral de eigen vijgenjam vond ik lekker op stokbrood en soort cake. Na een uitbundig afscheid van Gaëlle en stefane pakken we de route weer op maar slaan gelijk de lunch in bij een Carrefour Express want het is een landelijke staking vandaag in Frankrijk.

Onderweg zien we alleen maar (best wel goed onderhouden voor Franse begrippen) huizen met ossenbloed rode verf, tenzij het een algemeen belang heeft dan zijn de kleuren groen! Dus koffie:

1000025901

Echte verhaal is dat de tafel nog naar buiten moest en dat oma heel lang aan haar mobiel bleef praten. Maar zo gaat dat in Frankrijk, daar zijn we wel achter inmiddels. Het komt goed.

Via kleine maar soms steile hellingen fietsen we door het Baskenland. Tot 13 uur nog geen regen! Dus zou het kaarsje voor de vergulde Jacobus beeld in een kerkje onderweg helpen?

1000025904(grote en kleine Jacobus)

Dan komen we in het dal van de rivier nieve. Mooi plekje om te lunchen:

1000025907

Hierna wordt het dal echt smal, dito weg. Dit is onderdeel van Camino want er staan allemaal waarschuwing borden: pietons!

Nou, ook fietsers en auto passen niet langs elkaar. Pas de Roeland heet het hier.

1000025920

Dan blijft het toch nog behoorlijk klimmen en begint het af en toe te miezeren. Dus vraag ik mij af wanneer we naar zee dalen? Echt pas als je Biarritz centrum hebt gepasseerd! Maar daar is dan toch de Atlantische Oceaan.

1000025900(Laatste klim is terug naar Hotel, 22 hellingen.....)

1000025913

Het einddoel is gehaald en het is net een beetje droog (dank aan Bernadette, Jacobus en Christoffel).

Na wat wikken en wegen neem ik toch een duik in de oceaan.

1000025888(Kopje onder)

1000025892 (en er uit)

Na omkleden vieren we samen het einde met een drankje en Doritos snack in bar "Eden Rock". Jan Pieter bedankt voor weer een onvergetelijk fiets avontuur!

De 4 km naar Hotel is natuurlijk weer steil omhoog. Kamer was geboekt en in orde en de fietsen kunnen in het speciaal stalling geplaatst worden.

1000025917

Er staan al 2 andere fietsen voor Camino transport klaar. Op hoop van zegen....

Morgenochtend samen nog een ontbijtje en dan naar vliegveld om de hoek en een overstap in Parijs.

Totaal gefietst km: 2150

Totaal aantal hoogtemeters: 21.500

Als laatste wil ik al mijn trouwe volgers bedanken voor hun reacties, steun en aanmoedigingen. Ik zie jullie spoedig in Nederland.

1. Henk Lichtenbeld:
    10 september 2025
    Jullie zijn helden! Ik heb echt vet veel respect wat jullie op de fiets afgelegd hebben.!!
    Maar jullie hebben t gehaald. Geniet daarvan en een goede vlucht naar huis gewenst!
  2. Rene:
    10 september 2025
    Weer een mooie fietstocht mannen, weer van je verslag genoten, Ronald,.
    Voorspoedige terugreis, ondanks alle onrust in Frankrijk
  3. Karin:
    10 september 2025
    Weer een hele knappe prestatie van jullie.
    Een goede thuiskomst morgen
  4. Marcel:
    10 september 2025
    Weer een topprestatie samen Ronald en Jan Pieter, heb met plezier jullie blog gelezen.
  5. Anita:
    10 september 2025
    En dan zijn jullie bij het eindpunt. Grote klasse! Goede reis terug!
  6. Martine:
    Knap gedaan!
    Goede reis terug!
  7. Alfred:
    11 september 2025
    Het is weer van een leien dakje gegaan. Succes met de terugreis jullie beiden.
    Groetjes Alfred
  8. Erika:
    11 september 2025
    Respect hoor, voor het aantal kilometers en hoogtemeters, een prachtige prestatie.
    Nu nog even veilig thuiskomen.👍
  9. Loes:
    Safe trip home!
  10. Marja Lieverse:
    11 september 2025
    Top mannen. Wat een avontuur. Petje af. Goede reis naar Nederland.
  11. Tonny:
    11 september 2025
    Het was een mooie fietsreis en super leuk om te volgen - heb ervan genoten.
    Knappe prestatie van jullie 3en.

Goede terug vlucht en tot gauw.